Ugye, Neked sem mindegy, hogy...!?

Ne legyen mindegy!

Ne legyen mindegy!

Tibi atyának: politizálj többet!

A „Ne legyen mindegy!” sorozat 10. része

2017. november 04. - Nelegyenmindegy

A magyar Facebook legnépszerűbb alakja, aki bár ismertségét az alkohollal kapcsolatos poénokkal szerezte, az utóbbi időben – a poénkodás mellett – aktívan politizál és veszi ki részét a közbeszéd formálásából. Emiatt rengeteg kommentben kap szidalmat, sokan, sokat likeolt hozzászólásokban fejezik ki csalódottságukat, hogy „na, ide is berágta magát a politika!”. Még egyszer: mindezt azért, mert közéleti témákban nyilvánul meg és mond véleményt cikkek, írások formájában. Én meg azt mondom; teszi mindezt nagyon helyesen, így tovább, de lehetne, kellene még ennél többet is! Hogy miért fontos ez, kiderül a cikkből! - Ez itt a „Ne legyen mindegy!” politikai sorozat tizedik része, ahol igyekszem közelebb hozni az emberekhez a politikát, hogy mindenki értse és ismerje a rendszert, amiben élünk, amiben kénytelenek vagyunk élni!bandicam_2017-11-04_22-52-39-908.jpg

Tibi atya több, mint 1 millió háromszázezer követővel rendelkezik, képeit, cikkeit ezrek osztják, kommentelik, és még ennél is többen likeolják, vagy reagálnak rájuk valamit. Magyarán: aki facebookozik ma Magyarországon, kizárt, hogy ne fusson bele egy-egy posztjába, vagy ne ismerné a nevét.

A 2016-os évet összesítő, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Lyzr által kiadott elemzésből kiderül, hogy Tibi atya posztjaira voltak a legtöbben és legtöbbször kíváncsiak az emberek a Facebook berkein belül.

tibiatyascikkbe.png

Akit ennyi ember ennyire aktívan követ, egyáltalán; aki ennyi emberhez elér, azon hihetetlenül nagy felelősség van annak tekintetében, hogy mit oszt meg, illetve bejegyzéseinek milyen üzenetei vannak. (Tibi atyát éppen ezért illetik sokan azzal a váddal, hogy az alkoholizmust propagálja. Egyébként szerintem jogtalanul, hiszen csak a poén szintjén foglalkozik az oldal alkohollal, ugyanakkor senkit nem szólít fel arra, hogy igyon sokat. Aki az oldal tartalmát a helyén kezeli, az tudja, hogy ez csak vicc.)

Tibi atya oldala mögött lévő emberen nagy felelősség van, amely felelősséggel tudni kell bánni, azonban – szerencsére – tud is bánni vele.

Ezt bizonyítja, hogy megnyilvánul közéleti, politikai témákban, de nem alacsony szinten, hanem értelmes, összeszedett stílusban. És ez a legfontosabb az egészben, hogy nem csak az jelenti neki a politikát, hogy „Orbán takarodj!”, vagy „Elmebeteg Gyurcsány!”. Hanem úgy beszél a közügyekről, hogy annak van értelme, és

az embereket érintő adott ügy, történés, jelenség kapcsán kialakuló vitát nem ellehetetleníti a fröcsögéssel, hanem előrébb viszi azzal, hogy jól körbejárja azt.

Írt már az országban jelenlévő gerontokráciáról, Bayer Zsolt és a civilek közti „vitáról”, a hajléktalanságról, de az is előfordult, hogy „meghekkelte” a médiát, miután ideiglenesen felfüggesztette oldalát, hogy megmutassa; milyen gyenge a közbeszéd állapota Magyarországon. Sőt, kritizálta már Szabó Pétert is, elmondta, hogy hatalmas médiagépezetek fognak összecsapni a '18-as választásokat megelőző hónapokban, sőt, gyakran foglal állást az úszóvilággal kapcsolatosan is, és a melegfelvonulásról is cikkezett. A napokban meg Fábián Anita kijelentéseit vette górcső alá.

Ezeken kívül még egy sor dolgot dobott be a közbeszéd zavaros vizébe, mely dobások után tisztább lett valamivel a víz, ugyanis mindegyik ilyen cikke alapos, komplex és – amennyire csak lehetséges – objektív.

Túl azon, hogy a közbeszéd hihetetlenül alacsony színvonalán képes emelni, a magyar emberekre jellemző politikai apátián is képes talán valamelyest javítani. Hiszen azzal, hogy népes követőtáborának ír a közéletről, azzal olyan emberek elé is olyan, az ország életét befolyásoló hírek, történések kerülnek, akiket egyébként soha nem érdekelne, hogy mi van a hajléktalanokkal, vagy a melegekkel.

Különösen fontos ez, ha azt is figyelembe vesszük, hogy Tibi atya oldalát főleg a fiatalabb korosztály követi, akik még annyira se mutatnak érdeklődést a politika iránt, mint felnőtt társaik.

Ha máshogy nem is, Tibi atya révén legalább kerül az orra elé egy tinédzsernek is valami a közéletből.

(A kormányplakátokat leszámítva, persze.) Ráadásul – mondom – ezt, ezeket a cikkeket nyugodtan lehet fogyasztania mindenkinek.

Az ezzel kapcsolatos negatív kommentelők úgy érzik/gondolják, a politikától való tudatos és teljes elfordulás megoldás lehet az ország problémáira – hatalmas tévedésben vannak.

Az égvilágon semmi sem fog megoldódni attól, hogy nem törődünk vele, mondván; „úgyis csak lopnak, meg amúgy is kit érdekelnek ezek?”. Amennyiben minden magyar tudatos állampolgára lenne hazájának, már rég nem kellene senkinek sem arról cikket írnia, hogy milyen rossz a közbeszéd állapota. Fontos észrevennünk, hogy

semmi sem idegeníthető el a politikától.

Még az alkohol sem. Sőt, Magyarországon, pont, hogy ennek is politikai témának kellene lennie...

A következő részben megvizsgáljuk, mi esik a véleménynyilvánítás kategóriájába, mi nem. Egyáltalán van olyan, ami nem számít véleménynek?

Ha szeretnéd tudni, hogy miért jött létre a „Ne legyen mindegy!” sorozat és mik a célkitűzései, akkor olvasd el a bevezető cikket!

Ez volt tehát a „Ne legyen mindegy!” sorozat tizedik része, a következő mához egy hétre jelenik meg!

Ha tetszett a cikk és szeretnél további részeket, kövess Facebook-on, hogy le ne maradj a következő részekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://nelegyenmindegy.blog.hu/api/trackback/id/tr7813174802

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erkölcstelen KDNP 2017.11.05. 10:57:58

Erkölcstelen a KDNP azon elképzelése, hogy a híveiken kívül a teljes társadalomra próbálják erőszakolni bugyuta elveiket. Elég lenne ha a kb.800.000 judeo-keresztényt meg tudnák győzni, hogy viselkedjenek úgy. Viszont őket sem tud...

Trackback: Papok által látogatott terület veszélyei 2017.11.05. 10:57:11

Figyelmeztetés: Pappok által látogatott területen ne hagyja gyerekét felügyelet nélkül!

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2017.11.05. 10:56:17

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a betlehemi csillaggal kapott kitüntetést.

Trackback: Makranczi Zita bíró elmebeteg! 2017.11.05. 10:55:09

    Makranczi Zita jelentette ki és foglalta bírósági írásbeli határozatba- a Pesti Központi Kerületi Bíróságon -, hogy "az objektív mérce szerint nem alkalmas a becsület csorbítására az, ha valakiről azt állítjuk, hogy elmebeteg." Ez ugye értelems...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2017.11.05. 13:14:20

"Tibi atya oldala mögött lévő emberen nagy felelősség van, amely felelősséggel tudni kell bánni, azonban – szerencsére – tud is bánni vele."

Ez most komoly?

Éhesló 2017.11.05. 13:39:58

Már a neve is blaszfémia sokaknak, amikről pedig ír, közhelyes.
Megértem, hogy bármilyen uszításra szükségetek van a qrmány ellen, de ti ezt kellene megértsétek, hogy ez kontraproduktív volt eddig is és (remélem) ezek után sem lesz kevésbé az.

Egy fiatalnak lehet azt hazudnotok, hogy a pufajás, a d209-es és az elqró zsenitk voltak, az osztódással elszaporodott utódpártjaik önjelölt és egymást olümposziakhoz méltóan ekéző 1%-os bajnokai pedig félistenek, de elég beleolvasni az őket naponta ezerszer a pofánkba nyomó médiaszennyfolyamba, hogy rájöjjön még egy közepesen apolitikus idióta is: olyan távol kell őket tartani a hatalaomtól, amilyen távol csak lehet.
Szemkilövetőstől, migránsostól, progresszív adóstól, alapjövedelmestől....

Jakab.gipsz 2017.11.05. 14:36:37

Tibi atya, és az Ő objektív szakértői véleménye, lenne a tudás mércéje?

Cycmen 2017.11.05. 14:44:47

"Tibi atya több, mint 1 millió háromszázezer követővel rendelkezik, "

Itt van a kutya elásva! A Tibi Atya régebben egészen humoros kis blog volt, én is követtem! Aztán valakik felismerték benne a néphülyítési potenciált és megvásárolták! Nem lehetett nem felismerni azt a fordulatot ahogy elkezdett az oldal ballib műbalhékat népszerűsíteni. Eleinte bekommenteltem én is néhány vitriolosat, aztán töröltem a p.ba! Volt egy hasonló blog még, a Poncius Pilátus, ami szintúgy megváltozott gondolom hasonló okokból!

Solo_ 2017.11.05. 15:52:25

Tudja valaki, hogy ki (vagy kik) Tibi atya? A Wikipédián ennyi van: "Tibi atya – anonimitásukat őrző – megalkotói korábban az Exszakasz nevezetű viccblog szerkesztői voltak" Avatárja: a 3 éve elhunyt Stephen Valenta ferences szerzetes (1924-2014)

sakkosfx 2017.11.05. 17:06:10

Én csak magam mögött állok, nincs szükség egy héber megmondó emberre, mert az már nem az én véleményem lenne! És pont a nyomorban tartóinkl fogják megmondani, hogy szabaduljunk meg tőlük! Ez egyszerűen nevetséges!
süti beállítások módosítása