Ugye, Neked sem mindegy, hogy...!?

Ne legyen mindegy!

Ne legyen mindegy!

Politika-e a bulizás?

A „Ne legyen mindegy!” sorozat 7. része

2017. október 15. - Nelegyenmindegy

Van egy párt Magyarországon, amely egyedüliként az országban, az év minden részében képes programokat, eseményeket szervezni családoknak és fiataloknak egyaránt. Ez a párt pedig nem más, mint a Jobbik. - Ez itt a „Ne legyen mindegy!” politikai sorozat hetedik része, ahol igyekszem közelebb hozni az emberekhez a politikát, hogy mindenki értse és ismerje a rendszert, amiben élünk, amiben kénytelenek vagyunk élni!blogra_5.jpg

Persze annyi szépséghibája van a dolognak, hogy Budapesten nem igazán vannak jobbikos rendezvények, ez azonban érthető, hiszen ott a „legnagyobb ellenzéki pártnak” közel sincs akkora támogatottsága, mint vidéken. 

A vidéki városokban, falvakban azonban

nehezen telik el úgy év, hogy ne lenne legalább egy olyan falunapra hasonlító kisebb rendezvény, amely jobbikos hátterű, finanszírozású.

Ezen falunapra hajazó rendezvényeken jószerivel felfűnik pár jurta, benne a Jobbik újságjával, a Hazai pályával, van ingyenesen osztogatott gulyásleves, estére DJ, aki a jól megszokott klasszikusokon kívül néha be-berak egy-egy Kárpátia dalt, az utolsó dal meg többnyire a Nélküled.

Politika-e a bulizás? 

Alapvetően igen. A szórakozás és az, hogy jól érezzük magunkat egy alapvető emberi igény. Az, hogy egy politikai erő ezt az emberi igényt kielégíti, maximálisan üdvözlendő és támogatandó. Hiszen mi más volna a politika mindenkori feladata, ha nem az, hogy az emberek életét jobbá, színesebbé tegye?

Puzsér Róbert által vezetett és szerkesztett Sznobjektív elnevezést viselő műsorban ezzel kapcsolatosan Gulyás Márton tökéletesen megfogalmazza, hogy bizony az ember alapvető, legitim igényeit (mint például a tánc vagy a szórakozás) a politika sem kerülheti meg, sőt kötelessége értük konstruktívan tenni.

22:26-tól 27:23-ig tart az ide vonatkozó rész:

Mindenki számára látható és nyilvánvaló, hogy nem kell hatalmon lennie egy politikai formációnak ahhoz, hogy olyan programokat szervezzen, ahol az emberek jól érezhetik magukat. Ezért is érthetetlen, ugyanakkor elfogadhatatlan az, hogy

a többi párt jóformán semmit sem tesz azért, hogy az emberek közvetlenül érezhessék azt, hogy az adott párt jelen van az országban.

Mondhatnánk, hogy „politikailag semmit sem tesznek” azzal, hogy vidéken sok ilyen programot szerveznek, azonban pont, hogy tesznek: jobbá teszik sokezer magyar délutánját, napját és lehetőséget biztosítanak számukra, hogy jól érezzék magukat, szórakozzanak.

Magától értetődik, hogy ettől persze nem lesz tartalmasabb és az ország szempontjából jobb, fejlesztőbb a Jobbik választási programja, vagy politikai hitvallása. Az viszont biztos, hogy lesznek, akik emiatt fognak rájuk szavazni. Igaz és teljesen jogos, hogy nem a párt politika-filozófiai elmélete miatt, de akkor is. Naivitás nem belátni, hogy a politika nem csak a magasröptű gondolatokról szól, ugyanakkor gyűlölet és uszítás nélkül is el lehet érni magasröptű gondolatokat nélkülözve azt, hogy az embereket közelebb kerüljenek egy párthoz. És erre jött rá a Jobbik.

A következő részben öt pontba szedem, mik azok az okok, amik hátráltatják a Jobbikot a kormányra kerülésben!

Ha szeretnéd tudni, hogy miért jött létre a „Ne legyen mindegy!” sorozat és mik a célkitűzései, akkor olvasd el a bevezető cikket!

Ez volt tehát a „Ne legyen mindegy!” sorozat hetedik része, a következő mához egy hétre jelenik meg!

Ha tetszett a cikk és szeretnél további részeket, kövess Facebook-on, hogy le ne maradj a következő részekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://nelegyenmindegy.blog.hu/api/trackback/id/tr3712983656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása